tiistai 5. helmikuuta 2013

Inspiraation lähteellä

Suunnitelmissani oli aloittaa aivan toisen kotitehtävän tekemistä mutta kohtalo ajoi minut lukemaan Seth Godenin Whatmatters now -nettikirjaa heti ensimmäiseksi. Päiväni ei todellakaan ollut alkanut toivotulla tavalla mutta kun aloitin lukemisen, hieman laiskan oloisesti, huomasin kuitenkin pian mieleni kohentuvan. Lukiessani Seth Godinin teosta huomasin miten ryhtini alkoi ojentua ja sydän alkoi lyödä vahvemmin. Opuksessa oli sanoma, ja se oli inspiroivaa, hieman kuten suosikkibändini, Florence + The Machinen Heartlines -biisi.



Ole oma itsesi.

Teoksessa esitetään eri kirjailijoiden ja bloggaajien ajatuksia siitä, miten voimme henkilönä luoda paremman huomisen vahvasti sitoutettuna nykypäivän haasteisiin ja pakkoihin. Lukiessaan mitä vain tekstejä ihminen tulkitsee niitä oman elämänsä ja omien kokemustensa kautta. Godenin kootut mietteet, tai micro esseet, saivat minut lähinnä reflektoimaan niin tapaani työskennellä kuin millainen olen ihmisen - jouduin siis suurten ajatusten äärelle. Godenin teksti oli kuin joku olisi lempeästi mutta päättäväisesti muistuttanut minua kuka minä olen ja kuka minusta voisi tulla - kunhan kuuntelen itseäni ja toimin oman tahtoni mukaan.

Kirjasta nousi esiin monia hyviä ajatuksia, ensinäkin se, että saadakseen tuloksia on myös annettava jotain itsestään ja kohdata epävarmuudet. Omat pelkoni ovat vahvasti kytköksissä itseni nolaamiseen, tunnen olevan rohkeimmillani silloin kuin minulla on paljon tietoa asiasta. Oppiakseni minun sisäinen tuleni on palattava vahvana. Tunnen sisäisen kipinäni voimistuvan. Mistakes happen. How you apologize matters. Don’t bullshit people - just say “I’m sorry.” And mean it. (Jason Fried)

Kuuntele.

Minun on opittava kuuntelemaan omaa ääntäni ja tunnistamaan kiinnostuksen kohteeni sekä mitkä vahvuuteni ovat. Minut on opetettu olemaan ehkä liiankin nöyrä ja periaatteessa tiedostamatta hyväksymään sen, ettei minulla kannata olla suuria tavoitteita esimerkiksi uran suhteen. Kotona kuulin usein että ”myös leipureita tarvitaan” - ja toki olen edelleen tätä mieltä - kaikki ovat tärkeitä. Olemme työpaikallani käyneet monia kahvipöytäkeskusteluja siitä, onko ihmisessä jotain vikaa, mikäli hän ei mielessään pyri johtoasemaan.


Lähde: tejvanphotos
Kirjaa lukiessani aloin pikkuhiljaa tajuamaan, että minulla on mahdollisuus tehdä juuri sitä mitä minä haluan. Minun tai kenenkään muunkaan ei tarvitse alistua toisten odotuksille tai oletuksiin siihen, mikä tietyn koulutuksen käyneenä minun tulisi olla. Viihdyn nykyisessä työssäni hyvin, saan olla oma itseni ja keskustella ihmisten kanssa – ja olen hyvä siinä, mitä teen!

Haluan herätä innokkaana tuleviinkin työpaikkoihin aamulla. Vaikka etsinkin suurempaa ambitiota, ja pyrin eteenpäin - en koskaan halua kadottaa sitä oikeata "minua" ja pientä nöyryyttä. Haluan voida jatkossakin kommunikoida ihmisten kanssa ja pystyä käymään rehellisiä keskusteluita.

Aim For The Stars, If You Fail, You'll Land On The Moon. 

Avain onnistumiseen on henkilökohtaisissa suhteissa ja saumattomassa asiakaspalvelussa. Kommunikoiva ihminen on rehellinen ja sitouttava johon on helppo luoda luottamusta.Vaikeissa ajoissa ei saa unohtaa visiotaan, miksi tiettyä asiaa on tekemässä. Michael Hyatt kertoo taantumanajan yrityksistä ja hyvistä johtajista, itse miellän sen henkilökohtaiseksi haasteeksi - pitää määränpää kokoajan mielessä ja jatkuvasti pyrkiä eteenpäin, vaikka tiellä olisi esteitä. Haluan oppia tunnistamaan vahvuuteni, tiedän kyllä missä en ole niinkään hyvä mutten suoralta kädeltä osaa luetella vahvuuksiani. You grow (and thrive!) by doing what excites you and what scares you everyday, not by trying to find your passion. Derek Sivers

Lähde, Pinterest, pinned by Ruche



Lue Seth Godenin kirja, tee omat tulkintasi ja matka sisinpääsi!



5 kommenttia:

  1. Tämä tuli sydämestä ihan selkeästi. Jatka aloittamallasi tiellä! Se on matka, jonka joku aloittaa nuorena ja joku vähän vanhempana.

    VastaaPoista
  2. Sä oot aito Anette! Hyviä pohdintoja itse kullekin.

    VastaaPoista
  3. "Kirjaa lukiessani aloin pikkuhiljaa tajuamaan, että minulla on mahdollisuus tehdä juuri sitä mitä minä haluan. Minun tai kenenkään muunkaan ei tarvitse alistua toisten odotuksille tai oletuksiin siihen, mikä tietyn koulutuksen käyneenä minun tulisi olla. Viihdyn nykyisessä työssäni hyvin, saan olla oma itseni ja keskustella ihmisten kanssa – ja olen hyvä siinä, mitä teen! " ASIAA!

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!

Real Time Web Analytics